Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Västerbotten Liten gård mitt emellan Umeå och Skellefteå  (läst 802 gånger)

Zadie

  • Inlägg: 158
    • Västerbotten
Västerbotten Liten gård mitt emellan Umeå och Skellefteå
« skrivet: 05 sep-19 kl 16:10 »

Hej!

Vi skall sälja vår gård i Robertsfors kommun, Västerbotten.

Här finns;

* Bostadshus bestående av en gammal del och en påbyggnad från 70-talet. 2015 har vi renoverat halva huset och bland annat gjort nytt badrum samt sett till att husgrunden är ok och går att krypa i för tillsyn. Det är 2 rum, vardagsrum och kök idag. Ett litet rum som tidigare var tvättstuga som behöver göras om. Sedan finns en övervåning som har ett inrett rum och en kallvinda där möjligheter finns att inreda ytterligare rum. Vattet finns redan på övervåningen om man vill göra ytterligare badrum/toa där.
* Lillstuga som varit bostadshus en gång i tiden men behöver renoveras för att återgå till det. Här har det istället varit snickeri.
* Ladugård, till hälften isolerad där det finns en stor och två små getboxar och sedan är halva utrymmet gamla kobås samt vinterhönshus. Den oisolerade delen av ladugården rymmer genomfart med port i var ände stor nog för traktor och sedan en ligghall på hundra kvadrat där vi haft hästar.
* En byggnad med korntork i (vi har torkat hö där istället), plats att parkera tex en traktor samt massa förvaring och i ena änden har vi haft gethus.
* Garage med plats för en bil samt vedförråd nära bostadshuset.
* Garage/förråd nere vid vägen med plats för 3 fordon eller som vi har det, en sjuherrans massa grejer.
* Gammalt vagnslider nere vid vägen med två fack och mycket förvaring.

Marken är ca 4ha, drygt hälften skog som vi haft som hage till hästar. En liten lägda och lite små ytor med sten och buskar osv. Vi har haft getter och då är det perfekt. Det finns också 15-20 kvadrat förberedd odlingsyta i lådor.

För den som ser det som en tillgång och inte skräp lämnar vi gärna diverse maskiner för höskörd, redskap, gamla hösilagebalar för täckodling osv. Vi har också en del gamla redskap för häst, timmerdoningar, slåtter mm och även ett gammalt tröskverk.

Det här är ett ställe där det finns gott om saker som behöver fixas men samtidigt är det i ordning för att bara sparka igång sitt nya liv med strävan mot självhushållning. Släpp ut dina djur, kasta frön i jorden och kör!

Hör gärna av er om det låter intressant! Ambitionen är väl egentligen att sälja till våren då vi behöver lite tid på oss för att tömma alla utrymmen men vi är ganska flexibla och jag är nyfiken på om intresse finns. Skulle vi hitta en seriös köpare nu är vi nog redo att ösa på för att komma iväg.

Norrlänning som återvänt hem och lite till. Liten gård med hundar, katter, hästar, höns och lappgetter.

Valdis

  • Inlägg: 1
    • Södermanland
SV: Liten gård mitt emellan Umeå och Skellefteå
« Svar #1 skrivet: 02 dec-19 kl 12:41 »
Hej, Vi är två små familjer som letar efter en liten gård. Strävar efter självhushållning med odling, djurhållning, musik och snickeri :). Blev mycket intresserade av eran annons! Är den fortfarande aktuell? MVH / Valdemar, Emma, Erika & Henrik

 

nadal

  • Inlägg: 1
    • Västerbotten
SV: Liten gård mitt emellan Umeå och Skellefteå
« Svar #2 skrivet: 02 dec-19 kl 21:49 »
Hej!

Är också intresserad av att veta mer om gården! Vi har en gård i Mårtensfäboda och vore kul att veta var denna ligger, kanske komma och titta på den! :D


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

593 gäster, 6 användare (1 dolda)
Earthbridge, Rolle 007, Gkäll1, torpjens, Pumba

* Forum

* Om tidningen Åter- Å vilken härlig tidning
/Susanne

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser