Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Vänner i Växjötrakten?  (läst 692 gånger)

vicia faba

  • Inlägg: 5
    • Småland
Vänner i Växjötrakten?
« skrivet: 04 sep-19 kl 11:00 »

Bor du hyfsat nära Växjö och vill ha en ny vän? Jag försöker ändra mitt liv och odla mer, leva mer, jobba borta mindre, men skulle vilja ha fler att dela intresset för självhushållning och odling med. Vill du odla tillsammans? Eller träffas, utbyta tankar och idéer, kunskap och visioner? Byta arbetsdagar, hjälpa varandra att genomföra projekt som är svåra att klara ensam? Eller byta plantor och fröer? Koka sylt ihop? Ha ett reparationsparty? Kanske t.o.m. hålla djur tillsammans om någon har kunskapen? Eller något annat på den vida alternativskalan? Jag har en stor trädgård några mil söder om Växjö, fruktträd, lite bärbuskar, kryddor, perenner, minimalt växthus och ett litet trädgårdsland. Familjen fattar inte riktigt poängen med att göra saker själv, men nu vill jag ändå göra ett försök att leva mitt liv mer utifrån min dröm. Helst tillsammans med andra! Allt blir ju så mycket lättare då! Vill du komma förbi på en kopp kaffe och spåna lite tillsammans?

kattafia

  • Inlägg: 4
    • Småland
SV: Vänner i Växjötrakten?
« Svar #1 skrivet: 15 sep-19 kl 19:35 »
Ja, jag vill gärna träffas och spåna! Även jag bor några mil söder om Växjö (vi kanske redan är bekanta?) på en liten gård utanför Urshult, med getter, biodling och katter, alla tänkbara frukt- och nötträd, bärbuskar, grönsaksland och sambons nystartade plantskola med inriktning på självhushållning. Mycket av det vi vill göra är alltså redan igång, men det är också en hel del som vi inte har hunnit få kläm på, t ex bästa möjliga förvaring/förädling av respektive gröda. Att utbyta kunskap, plantor, fröer - eller ja, samtliga av dina förslag låter bra! Jag skickar mitt nummer!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

344 gäster, 4 användare (1 dolda)
Radar, Vispen74, Richard86

* Forum

* Om tidningen Åter- Som alltid mycket nöjd. Stycket med "Att ta vara på en gris" var kanon på alla sätt! Gillar nybörjarbreven mycket.
/Marie Mårtensson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser