Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Uppland Gråhund/Jämthund söker nytt hem  (läst 645 gånger)

Jesobel

  • Inlägg: 1
Uppland Gråhund/Jämthund söker nytt hem
« skrivet: 22 aug-19 kl 12:20 »
Vi har nu tvingats att inse att vi inte längre räcker till för att ge det liv som vi önskar till vår hund. 
När vi köpte honom bodde vi på en gård med stora möjligheter för honom att springa fritt och ha gräs under tassarna. Den ursprungliga tanken med varför vi köpte en hund av hans ras(50% gråhund/50% jämthund) var för att jaga med honom. Det blev inte så, han blev istället en hjälpsam familje- och gårdshund. Han trivdes väldigt bra med att ströva runt på gården bland djuren och jaga bort räven.
Sedan några år tillbaka så bor vi i en lägenhet, och vi märker på honom att han saknar hans förra livsstil. Att bo i lägenhet med balkong har sina begränsningar när det kommer till att kunna ligga ute på gräsmattan och lukta.

När vi köpte honom för cirka 6,5/7 år sedan så döpte vi honom till Veol. Namnet kom utav att vi kastade om bokstäverna i ordet "love" på engelska, kärlek på svenska. Det namnet har han verkligen levt upp till. Han är den snällaste, goaste, tålmodigaste och vänligaste hunden jag har träffat. Han är lugn och lätt att ha att göra med.
Han fungerar bra ihop med andra hundar, han fungerar även ihop med andra djur. (Vi hade höns, kalkoner och kaniner.) Han är barnvänlig och vuxenvänlig.
Tyvärr så har han, efter att Husse i familjen inte var hemma på ett par månader, vid ett fåtal tillfällen ylat när vi lämnat honom ensam i några timmar.(Har vi fått reda på från grannar.) Detta var inget problem innan Husse hade varit bortrest. Det har hänt kanske 3 gånger, men när man bor i lägenhet så uppskattas inte ylandet av grannar trots att det inte har hänt ofta.(Med all förståelighet.)

Bor du på ett ställe med mycket möjligheter för utevistelse? Både i form av promenader och mysstunder ute i gräset i trädgården? Har du plats för en familjehund i ditt hem som kan bo inomhus tillsammans med dig och din familj? Har du/ni möjlighet att spendera mycket tid med honom, eventuellt en hund som han kan vara med? (Han vill som sagt var inte vara ensam.)
Är ni vänliga och kärleksfulla människor som tror att ni skulle kunna passa ihop med denna vänliga och kärleksfulla hund?

Hör i så fall av dig till oss. Vill du veta mer om Veol så svarar vi gärna på dina frågor.

Med Vänligaste Hälsningar
Jennifer


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Superbra tidning där det mesta tas upp! Klart prisvärd läsning.
/Theo

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser