Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kollektiv psykisk ohälsa  (läst 831 gånger)

MissFerguson

 • Inlägg: 6
  • Skåne
Kollektiv psykisk ohälsa
« skrivet: 11 jul-19 kl 22:12 »
Alltså, detta är kanske lite off the topic men jag har haft lite funderingar. Tänk om det gick att skapa ett kollektiv för folk med psykisk ohälsa som ville komma närmare naturen. Jag har kommit på att jag mår bättre i skogen eller nära naturen än i stan/förorten men samtidigt så har jag ändå lite sociala behov. Kanske kunde det vara några gemensamma aktiviteter eller måltider men ändå med förståelsen att vissa dagar är skit och att då vill en kanske bara dra täcket över huvet och få lov å göra det. Men att hjälpas åt med praktiska grejer såsom gräsklippning eller vedhuggning. För min egen del så gillar jag att göra fysiska grejer då det lindrar min psykiska ångest. Är det fler som känner så? Är det fler som tänkt som jag? Kanske inte 100% off the grid (gärna tvättmaskin och inomhustoalett!) men ett lantligare alternativ till förorten eller stan där folk bor som inlagda sillar utan att varken prata eller känna varandra.
Change is always difficult

Marsipan

 • Inlägg: 1
  • Västmanland
SV: Kollektiv psykisk ohälsa
« Svar #1 skrivet: 12 jul-19 kl 21:57 »
Vart ? Hur? Och när?

Lugnebergagård

 • Inlägg: 79
  • -
SV: Kollektiv psykisk ohälsa
« Svar #2 skrivet: 13 jul-19 kl 15:51 »
I grunden tror jag på att hårt fysiskt arbete ute på landet får människor att må bättre. Finns inget som rensar tankarna så som exempelvis vedhantering. Såga, hugga och stapla. Underskattad terapi för att rensa tankarna.

Däremot är jag mer skeptisk till att samla flera som mår dåligt under samma tak i egen regi. Jag har inget statistiskt underlag på mitt påstående men mina observationer och personliga uppfattning är att folk som mår dåligt trivs jättebra i varandras sällskap, men tyvärr så triggar dom varandra till att göra tokigheter.
MissFerguson

 • Inlägg: 6
  • Skåne
SV: Kollektiv psykisk ohälsa
« Svar #3 skrivet: 13 jul-19 kl 21:33 »
Marsipan:Tack för visat intresse! Jag har ännu inga konkreta planer om plats, utrymme eller uppbyggnad. Ville kolla intresset mest men med respons kanske det går att skapa något tillsammans. Just nu bor jag med min hund utanför Malmö men rör mig gärna uppåt landet. Kanske ett första steg kunde vara ett forum eller typ mötesplats online där vi kunde bolla ideer o.s.v. Vart bor du nånstans? Har du djur? Jag har inte ekonomiska resurser till att köpa något men däremot gärna hyra, kanske tillsammans?

till andra som inte är lika öppna eller positiva: Det är precis sådana åsikter och människor som er som gör att jag har fått denna iden och som får mig att vilja dra mig bort från Att man skulle vara oorganiserad (mer än andra?) och inte kan driva ett stort projekt tillsammans för att en har psykisk ohälsa? Du vet väl om att folk med psykisk ohälsa både jobbar, skriver böcker och driver företag nuförtiden? Låt de negativa tankarna om mitt inlägg stanna där det hör hemma - i era huvuden.
Change is always difficult

pingu544

 • Inlägg: 1
  • Norrbotten
SV: Kollektiv psykisk ohälsa
« Svar #4 skrivet: 19 jul-19 kl 11:24 »
Vilken typ av psykisk ohälsa? Jag går i liknande tankar, men verkar ha bosatt mig på en ö som jag älskar. Gotland har många gårdar som står och förfaller och har haft en fundering om något sånt här, på en gård som man kan rusta tillsammans, åstadkomma något fint. Men tror de är så himla viktigt med personkemi också, och att vara där på samma villkor. Hur tänker du?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

143 gäster, 2 användare
Henrik F, Palle500

* Forum

* Om tidningen Åter- Helt underbar lektyr. Läser hemma hos en släkting och tycker de är så bra. Gott o blandat!
/Sanna H

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser