Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Drönaryngel i skattlådan med fungerande drottning under spärrgaller.  (läst 349 gånger)

hofboss

  • Inlägg: 221
    • Skåne
Har under skattning hittat områden med drönaryngel uppe i skattlådan i några samhällen och under spärrgallret så är det bra fart på drottningen, samhällena har haft/ har gott om plats uppåt och i yngelrum, troligen ett eller flera arbetsbin som inte kan hålla igen utan vill hjälpa till..
Någon annan som upplevt det och hur undviker man det?
« Senast ändrad: 15 jun-19 kl 00:22 av hofboss »

Thomas_

  • Inlägg: 1822
  • Biodling sedan -94, Möbel/Finsnickare sedan -97.
    • Skåne
Inte ovanligt om man har äldre drottningar i kupan att arbetsbina matar upp ett äggläggande arbetsbi över spg för att "hjälpa till" på sitt sätt. Enklast är väl att invintra enbart ungdrottningar...  ;)
Egenföretagare som lever på bi, pollineringstjänster, Drottningodling, uthyrning av bisamhälllen till företag och privatpersoner, honung, samt snickeriarbeten. Avelsarbetare i Lunds Biavelsklubb. Korsvirkeshus med 8 rum och kök, jordvärmepump med 1 000 meter kollektorslang + Contura 520 Täljsten


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

196 gäster, 9 användare (3 dolda)
TrottoarSlacker, Ensamma trädet, Gullegryn, Oktoberräv, alternaiv, däkan

* Forum

* Om tidningen Åter- Som alltid mycket nöjd. Stycket med "Att ta vara på en gris" var kanon på alla sätt! Gillar nybörjarbreven mycket.
/Marie Mårtensson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser