Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Skåne  Bostad med trädgård och natur  (läst 663 gånger)

Skåne Bostad med trädgård och natur
« skrivet: 19 maj-19 kl 13:22 »
Hejsan.
Heter Maria Mårtensson, 58 år, och har bott på Dalhem med trädgård i över 10 år. Har även en innekatt som älskar vara ute i trädgården.
Men. Jag står helt enkelt inte ut här längre med ett hus framför mej, ca 5 meter ifrån. Trafiken från Österleden och motorvägen hörs tydligt. Man kan aldrig gå ut och njuta i trädgården.

Har haft 3 olika odlingslotter förr, så är van vid trädgårdsarbete. Älskar det!

Jag bara måste komma härifrån. Är naturmänniska och har ingen lust bo så här. Det är inget liv. Mår dåligt varje dag pga mitt boende här.
Känns lite desperat, min situation. Så därför tänkte jag försöka här inne.
Har fast inkomst, sjukersättning, inga skulder och tyvärr ingen bil.
Bor som sagt i Helsingborg, går på sysselsättning med hantverk som keramik o vävning varje f.m, och vill då helst bo i närheten. Till en buss i alla fall.

Vi hoppas på, jag och min katt, ha lite tur kanske, så vi får ett bättre liv med natur och slippa bo i en förort, där man aldrig känner sej trygg.

Maria och katten Bonde.

TCI

  • Inlägg: 6
    • Skåne
SV: Bostad med trädgård och natur
« Svar #1 skrivet: 01 aug-19 kl 22:09 »
Hej!
Jag har funderat på att dela mitt hus med någon och såg din annons här. Mitt boende börjar kännas som om det är för mycket att ta hand om för en person, både praktiskt och ekonomiskt, och det skulle vara toppen med en person man trivs med i huset att dela lite olika saker med!
 
Jag har en särbo, han gästspelar ibland från utlandet. De två sovrummen finns på övervåningen (i varsin ände av huset) där jag bara går upp för att sova, så den jag ev delar med kan ha ovanvåningen nästan för sig själv, inkl stor balkong! Det lediga rummet i huset har en liten toalett bredvid sig, badrum etc delar vi på bottenvåningen.

Jag har stor trädgård, hagar (odlingsbar mark), stall som står tomt, har haft häst för lääänge sedan... Det finns även en liten verkstad. Man tar sig lätt till en liten skog i närheten, bra promenadmöjligheter i naturen.

 Huset ligger lantligt men ändå nära Hbg: 25 minuter med buss till Hbg C, alt cykel, bil (10 min).

Lite om mig själv: Ganska social tjej/kvinna på 55 år, har rest mycket i mina yngre år. Älskar djur, är 90%? vegetarian/vegan. Försöker äta nyttigt, men syndar ibland! Röker ej, sparsam med alkohol. Gillar att lyssna på musik, skratta, diskutera... och en massa annat! Gillar även lugn och ro emellanåt för att ladda batterierna, s a s...

Jag har även två hundar, kanske ett problem för din katt? Men kan säkert lösas med lite klurighet!

Låter det intressant så hör av dig! Hör gärna av dig ändå, förresten... Alltid trevligt att veta om svaret blivit läst ;)

Mvh Cissi


joan radway

  • Inlägg: 4
SV: Bostad med trädgård och natur
« Svar #2 skrivet: 02 nov-19 kl 15:55 »
Svar till Cissi
Hej!
Något känns fel sedan rättså länge här på min arbetsplats på Öland.
Jag tar, förutom en egen häst, hand om fyra stora hästar och allt annat som behövs göras på en mindre mjölkgård.
Har utbildningat inom trädgård textil hantverk av diverse
Så här har jag fåttbonusen till fri uppstallning och kostnadsfritt boende i egen stuga fast med hämtvatten etc. från at jag tidigare och även nu har en hyreslägenhet i Bromma med uppstallning ”som på egen gård” tills gårdsägaren Borderline blev att fly från.
Jag ska inom kort resa, köra till Helsingborg och kanske en trip till Köpenhamn ev vidare ut denna första vecka i november som jag är sjukskriven på, så kan, om du vill att vi träffas och jag kan berätta lite mer från mitt 59-åriga hjärta.
Nystart med mitt nya ”avatar” LeJa
Sms:a en rad om tillgängligt eller ej till 0735728478


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Hittade den tidning hemma hos en vän. Fångade mitt intresse och jag uppskattade den bredd av artiklar. Har själv nu påbörjat en prenumeration
/Martin

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser