Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Västerbotten Permakulturdesign (PDC) med inriktning mot kallt klimat  (läst 347 gånger)

Dr Dear

  • Inlägg: 4
    • Västerbotten
Västerbotten Permakulturdesign (PDC) med inriktning mot kallt klimat
« skrivet: 10 apr-19 kl 09:02 »
Välkommen till Västerbottens första permakulturdesigncertifikatskurs (PDC)!

Den här kursen riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom permakultur och som vill ha ett certifikat i permakulturdesign. Kursen har ett internationellt fastslaget krav på innehåll och omfattar 72 timmar (90 studietimmar) lärarledd kursverksamhet. Dessutom genomför kursdeltagarna ett designarbete i mindre grupper. Eftersom den här kursen äger rum i Västerbotten har kursinnehållet anpassats för Västerbottens klimat och förutsättningar. Vi kommer att besöka flera gårdar med varierande grad av självhushållning, liksom diskutera möjligheterna till självhushållning i staden/på villatomten.

Kursen är organiserad kring fyra helger med mellanliggande träffar på en lärplattform samt ett designarbete. Helgträffarna äger rum mellan kl 8 och 17 på lördag och söndag. Sista helgen har vi planerat för en fest på lördagskvällen. Första träffen äger rum i Umeå på lördagen och i Bygdeåtrakten på söndagen. Alla träffar sker inom en femmilsradie från Umeå.
18-19 maj
15-16 juni
24-25 augusti
5-6 oktober.

Mer information finner du på: https://www.sv.se/globalassets/sv-vasterbotten/enhet-umea---egna-bilder/pdf-filer/pdc-prospekt-logga.pdf

Kursavgiften är 6000 kronor och det finns möjlighet att delbetala kursavgiften.

Kursen leds av ett kursteam och inkluderar Henrik Haller som är diplomerad inom permakultur av Nordiska föreningen för permakultur. Övriga personer i kursteamet har certifikat inom permakultur och flerårig egen erfarenhet av att praktisera permakultur.

Om du har några frågor om kursen kan du kontakta susanne.hjort@sv.se, 090-125585 / 072- 595 49 24


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

732 gäster, 4 användare
Gröfre Slissing, Zeitchlen, Rosentorp, Björkris

* Forum

* Om tidningen Åter- Otroligt mycket läsvärda artiklar. Jag väntar alltid med spänning på nästa nummer, en otroligt bra tidning!
/ Pia Elldalen

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser