Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Omskostnadsbelopp och aktieägartillskott  (läst 451 gånger)

Thor

  • Inlägg: 2
    • -
Omskostnadsbelopp och aktieägartillskott
« skrivet: 03 apr-19 kl 08:10 »
Ska deklarera sålda aktier i ett fåmansbolag. När bolaget skapades stoppade jag och frugan in lika mycket var i aktiekapital. Jag har sedan tillfört ovilkorat aktieägartillskott. När vi nu sålt och ska deklarera detta, ska det ovilkorade aktieägartillskottet fördelas som omskotnadabelopp lika på alla aktier, eller bara på mina, eftersom det är jag som gjorde aktieägartillskottet?

När jag försöker läsa på Skatteverkets instruktioner för K10 blanketten låter det som, utan att stå jättetydlig, att det är den som gjort tillskottet som ska lägga detta till omskotnadsbelopp på sina aktier. Men jag har för mig att jag hört någon säga att ovilkorade aktieägartillskott fördelas som omskotnadsbelopp lika på alla aktier.


Någon som kan hjälpa?

Lugnebergagård

  • Inlägg: 89
    • -
SV: Omskostnadsbelopp och aktieägartillskott
« Svar #1 skrivet: 03 apr-19 kl 10:24 »
Jag deklarerar k10 är dock ingen ekonom.

Omkostnadsbeloppet är personligt. Det är du som gjort tillskottet som får ta med det. Så tolkar jag reglerna.

https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/edition/2017.3/331685.html#h-Ovillkorat-aktieagartillskott

Thor

  • Inlägg: 2
    • -
SV: Omskostnadsbelopp och aktieägartillskott
« Svar #2 skrivet: 04 apr-19 kl 08:49 »
Tack för ditt svar.

 Jag läser det likadant, det vara bara det att jag minns en diskution där någon sa att det skulle delas lika. Men jag kan inte hitta något stöd för det. Man vill ju gärna att det blir rätt så rätt som möjligt.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

183 gäster, 1 användare
statustrött

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser