Tipsa på plocksidan i nästa Åter!
Goda nyheter, smarta självhushållarknep och roliga händelser.
Maila petter@alternativ.nu Gärna med bild.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Blodpudding  (läst 424 gånger)

Jaerven

  • Inlägg: 3
    • Norrbotten
Blodpudding
« skrivet: 25 feb-19 kl 17:05 »
Tack och lov kan man göra egen blodpudding och slippa gegamojan på affärerna. Bästa snabbmaten i frysen när inget är planerat. Rågmjöl, blod och mjölk går att jäsa så resultatet blir en luftig pudding lik surdegsbröd.

Berberis

  • Inlägg: 690
    • Närke
SV: Blodpudding
« Svar #1 skrivet: 26 feb-19 kl 18:39 »
Tack och lov kan man göra egen blodpudding och slippa gegamojan på affärerna. Bästa snabbmaten i frysen när inget är planerat. Rågmjöl, blod och mjölk går att jäsa så resultatet blir en luftig pudding lik surdegsbröd.
Intressant. Hur gör du? Recept?

mattias_33

  • Inlägg: 223
    • Hälsingland
SV: Blodpudding
« Svar #2 skrivet: 08 sep-19 kl 21:05 »
Jag har recept nånstans på blodtjockpannkaka. Supergott!

 

Sommartorparn

  • Inlägg: 2827
SV: Blodpudding
« Svar #3 skrivet: 10 sep-19 kl 13:52 »
Det finns bra många blodrecept. Det bästa hittills var blodpasta från Tyrolen. Dock blir den brun efter kokning och inte svart.
300 g mjöl (delvis innehållande rågmjöl)
200 g blod
1 ägg
1 tsk salt
2 tsk anis

Gör en pastadeg. Det kan behövas mer mjöl. Låt den vila kallt en halvtimme. Kör den i pastamaskin upp till 6 på en skala upp till 9. Det blir rätt så tjock pasta. Låt den torka till och kör den i tagiatellainsatsen. Blanda pastan med mjöl och låt den ligga på bakbordet, medan du fortsätter med dina förberedelser (till sås t ex). Kokas längre än vanlig färsk pasta.

Originellast i min försöksverksamhet var Neapels traditionella efterrättspudding som serveras på fettisdagen, Sanguinaccio dolce i konkurrens med blodmuffins med julkryddor och mirror glaze.
Svartsoppa så klart. Man kan reda sås med blod. Blodkorv av alla slag. Friterade blodbollar från Frankrike.

von tratt

  • Inlägg: 288
    • Skåne
SV: Blodpudding
« Svar #4 skrivet: 12 sep-19 kl 04:20 »
Om man trots allt köper massproducerad blodpudding ska man sikta på varianten som kallas blodkorv, om man inte är avog till russinen. Jag provade den halvrunda standardvarianten nyss och den är sannerligen inte bra (Geas).


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter



- Fantastiskt inspirerande
/Catarina L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser