Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Utfodring af kreatur  (läst 272 gånger)

Johnny Rolin

  • Inlägg: 1
Utfodring af kreatur
« skrivet: 07 jan-19 kl 22:26 »
Jag har sett att utfodring har varit uppe för. Jag har 29 st ekologiska kreaturer (Hereford & Angus) som går ihop. 1 tjur, 10 kalvar (2018), 10 kossor, 8 kvigor/stut (2017). De går ute hela året och har tillgång till en ligghall. De har fri tillgång till foder. De får 2 x 600 kg ensilage per dag. Kossorna är för tjocka men hur gör jag så att bara kalvar/kvigor/stut får det bästa foder?

Tjalve

  • Inlägg: 3140
    • Blekinge
SV: Utfodring af kreatur
« Svar #1 skrivet: 07 jan-19 kl 22:32 »
Finns nog inget annan än gruppindelning att tillgå.
Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

209 gäster, 5 användare (1 dolda)
Karlsdotter, Torparsjäl, skogstomten, Gammbönninga

* Forum

* Om tidningen Åter- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser