Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Lovikkavantar  (läst 1361 gånger)

Starter

  • Inlägg: 27
Lovikkavantar
« skrivet: 28 okt-18 kl 10:38 »
Nu har jag stickat mina första lovikka-vantar. Men undrar hur man skall behandla dem efter stickningen. Vantarna jag har stickat passar mig, så jag vill inte att de skall krympa.
Har läst om valkning men förstår inte riktigt.

Först skall de tvättas i såpa och "skrubbas" mot en tvättbräda. - Här tänkte jag i så fall använda mig av kallt vatten för att undvika krympning. Men är det någon mening att jag gör detta om jag inte vill att vantarna skall krympa? Vad har såpan och "skrubbningen" för funktion egentligen?

Sedan skall de torkas lite och borstas upp med en liten karda. Frågan är - skall jag hoppa över såpa-badet helt, och gå på med borstningen direkt?

Tacksam för svar. Detta är mitt första stick-projekt sedan syslöjden för över 30 år sedan, och jag är så stolt :) Vill gärna göra rätt. Blir nog fler vantar i så fall :)


Petra Källden

  • Inlägg: 319
SV: Lovikkavantar
« Svar #1 skrivet: 28 okt-18 kl 13:07 »
Jag tvättar mina i handfatet med lite tvål, sköljer tre ggr m lite ättika i sista sköljer. Rullar in dom i en handduk o trampar ur vattnet o borstar de mjuka m nagelborsten o lägger de på tork

Postat med Alternativ.nu´s app


Starter

  • Inlägg: 27
SV: Lovikkavantar
« Svar #2 skrivet: 28 okt-18 kl 22:27 »
Tack skall du ha för ditt svar.
Nu har jag tvättat dem och "ruggat" dem. Det ser lovande ut :) 


Dela detta:

* Inloggade just nu

188 gäster, 3 användare
Labbe, Karlsdotter, Västertoppen

* Forum

* Om tidningen Åter- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser