Tipsa på plocksidan i nästa Åter!
Goda nyheter, smarta självhushållarknep och roliga händelser.
Maila petter@alternativ.nu Gärna med bild.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Lovikkavantar  (läst 1302 gånger)

Starter

  • Inlägg: 26
Lovikkavantar
« skrivet: 28 okt-18 kl 10:38 »
Nu har jag stickat mina första lovikka-vantar. Men undrar hur man skall behandla dem efter stickningen. Vantarna jag har stickat passar mig, så jag vill inte att de skall krympa.
Har läst om valkning men förstår inte riktigt.

Först skall de tvättas i såpa och "skrubbas" mot en tvättbräda. - Här tänkte jag i så fall använda mig av kallt vatten för att undvika krympning. Men är det någon mening att jag gör detta om jag inte vill att vantarna skall krympa? Vad har såpan och "skrubbningen" för funktion egentligen?

Sedan skall de torkas lite och borstas upp med en liten karda. Frågan är - skall jag hoppa över såpa-badet helt, och gå på med borstningen direkt?

Tacksam för svar. Detta är mitt första stick-projekt sedan syslöjden för över 30 år sedan, och jag är så stolt :) Vill gärna göra rätt. Blir nog fler vantar i så fall :)


Petra Källden

  • Inlägg: 319
SV: Lovikkavantar
« Svar #1 skrivet: 28 okt-18 kl 13:07 »
Jag tvättar mina i handfatet med lite tvål, sköljer tre ggr m lite ättika i sista sköljer. Rullar in dom i en handduk o trampar ur vattnet o borstar de mjuka m nagelborsten o lägger de på tork

Postat med Alternativ.nu´s app


Starter

  • Inlägg: 26
SV: Lovikkavantar
« Svar #2 skrivet: 28 okt-18 kl 22:27 »
Tack skall du ha för ditt svar.
Nu har jag tvättat dem och "ruggat" dem. Det ser lovande ut :) 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser