Hej!
Jag gör mitt allra första försök med att sura grönsaker. Yippiiii!
Jag undrar dock om det är ok att det uppstår luftfickor i burken när grönsakerna ska ju vara indränkta i vatten (sitt eget eller tillsat saltlag).
Jag surar rivna morötter i en liten inlagsillburk. Har pressat dem riktigt ordentlig upp till cirka 1 centimer från toppen av den lilla burken. Sen har jag hällt på vatten (som jag hade lämnat stå över natten för att få bort kloren) blandat med 5% havssalt nästan till kanten, lämnade bara typ 5 mm. Så skruvade jag på locket men inte hårt. Under dag 2 började det puttra och mycket västka kom ut. Först öppnade jag ibland lite gran för att släppa ut koldioxiden men slutade när jag såg och hörde

att både vätska och luft kunde sippra ut ändå. Men nu har så mycket vatten sipprat ut att det som sagt har uppstått en massa luftfickor mitt i burken bland morötterna... Borde jag hälla på mer saltlag? Är det redan för sent? (dag tre idag)