Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Omogna äpplen  (läst 873 gånger)

Nyagården

  • Inlägg: 6
    • Uppland
Omogna äpplen
« skrivet: 12 aug-18 kl 21:29 »
Mitt gamla äppelträd fick enormt mycket äppelkart i år - och föll sedan i blåsten!
Äpplena är fortfarande omogna (brukar bli klara i september).
Finns det något sätt att ta till vara på dom eller är det bara att kasta i komposten? Fungerar det att göra tex mos på?

karsan

  • Inlägg: 1703
    • Södermanland
SV: Omogna äpplen
« Svar #1 skrivet: 14 aug-18 kl 08:19 »
Det går nog att göra mos.  Omogen frukt lär ha mycket pektin, så moset kan bli fast när det svalnar. Men jag skulle smaka först ändå på äpplena, eller göra en liten provsats först för att se om det är värt besväret.

Nina W

  • Inlägg: 3400
    • Värmland
SV: Omogna äpplen
« Svar #2 skrivet: 14 aug-18 kl 08:40 »
Vad tråkigt att ditt gamla træd føll i stormen. Æpplena sitter ju kvar på det, dom har inte rasat i marken och fått flæckar, så låt dom sitta. Trædet kommer att dra ur stammen, ut i grenarna till æpplena. Dom blir inte lika stora och goda som annars men dom mognar i alla fall. Om du inte vill låta trædet ligga kvar så plocka æpplena och lægg i lådor. Dom eftermognar då också æn om det tar tid.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser