Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Claas wrsa hövändare.  (läst 1544 gånger)

Pellepennan

  • Inlägg: 6
    • -
Claas wrsa hövändare.
« skrivet: 05 jul-18 kl 08:29 »
Är det någon som har erfarenhet av hur man ställer in den för strängläggning?
Jag vill kunna köra ihop med en självlastarvagn.

Postat med Alternativ.nu´s app


Tjalve

  • Inlägg: 3100
    • Blekinge
SV: Claas wrsa hövändare.
« Svar #1 skrivet: 05 jul-18 kl 22:00 »
Nej, men jag är inte säker på att strängläggning är en uppgift den maskinen löser utan det ser ut som en hövändare. En kombimaskin har vad jag vet alltid vingar för att forma stängarna. Men ser du till att maskinen arbetar nästan parallellt med marken och kör med lågt varv kanske du lyckas få den att kasta höet i en bred, luftig stäng som går att plocka upp.
Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery.

ab

  • Inlägg: 43
SV: Claas wrsa hövändare.
« Svar #2 skrivet: 05 jul-18 kl 23:19 »
Det där är en vändare men det går att stränga med den om man kör traktorn på tomgång och så hög växel som den bara orkar, bäst är en traktor där motorvarvet är ganska högt i förhållande till kraftutagsvarvet eftersom det blir lite lägre varv på kraftutaget vid tomgång där. Finns drivhjulsberoende på traktorn så kanske det ger lägsta varv på tappen, kolla tabeller eller prova. Lycka till Mvh ab


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser