Dela detta:
Dags att fylla plocksidan i nästa nummer av Åter!
Har du något bra självhushållartips eller ett gott recept att bjuda på? Är det någon aktivitet, träff eller möte på gång? Är det någon bok, hemsida eller pryl du vill tipsa om?
Maila in ditt tips till petter@alternativ.nu
Alla publicerade tipsare belönas med ett gratis nummer i prenumerationspotten.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne: Småland Söker gemenskap och gård  (läst 694 gånger)

Slåttergubbe

  • Inlägg: 7
    • Småland
Småland Söker gemenskap och gård
« skrivet: 02 jul-18 kl 15:42 »

Vi är Helena och Matthias, 25 och 28 år gamla, och vi spenderar sommaren på olika platser i Småland med hopp om att flytta hit. Vi söker en gård eller ett torp, men också gemenskap och likasinnade.

Vi har under dom senaste åren bott i ett gårdskollektiv i Ångermanland ihop med tre andra personer. Där har vi försörjt oss på gården och omgivningen med stöd av ströjobb när det behövts. Vi har haft mjölkgetter, kaniner, höns och bin, och så har vi odlat grönsaker och örter nog för egen försörjning. Vi har tagit egen ved, slagit och hässjat hö, slaktat våra djur, garvat skinn, byggt hönshus, fiskat, syrat grönsaker, plockat bär och vilda växter, hamlat träd och fått en vana att göra det mesta själva eller ihop med andra omkring oss.

Matthias är musiker och Helena debuterade som författare i februari 2018.
Vi väntar vårt första barn i november och hoppas att Småland blir en bra kompromiss mellan livet i skogsbygd och närheten till våra familjer i Danmark och Skåne.
Vi vill fortsätta att leva av och med jorden i gemenskap med andra människor och hoppas hitta människor med samma tankar som vi. Om du bor i Småland och vill lära känna oss, ha oss som granne eller rentav har en gård till salu så hör av dej!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser