Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Ekoby i miniformat utanför Höör i Skåne  (läst 1247 gånger)

MyMyrica

  • Inlägg: 2
    • Skåne
Ekoby i miniformat utanför Höör i Skåne
« skrivet: 24 jun-18 kl 10:06 »
En ekoby i miniformat med vagnar och ett större gemensamhus. En plats för privat boende och en större gemenskap. En yta där vi kan vara självförsörjande på mat, samverka med gårdar och människor i vår närhet och ha utrymme för externa evenemang som kurser och workshops om hållbar livsstil.


Vi är en grupp som vill köpa mark i Jularp precis utanför Höör, 10 min på cykel från tågstationen. På marken vill vi bilda en ekoby i miniformat med sex stycken bostadsrätter. Alla har varsin vagn och vi bygger ett gemensamhus med ekologiska tekniker. Där kan vi samlas och även ha tvättstuga, dusch, större kök, vardagsrum m.m. Vi vill använda marken för att bygga upp en hemmiljö som tryggar matförsörjningen för många människor på lång sikt - med lokala kretstopp, biologisk mångfald och matproduktion i skogsträdgårdar och ettåriga grönsaksodlingar. Vi använder oss av permakultur för planeringen av området och sociokrati samt olika former av mötestekniker och reflektion för att bygga en långsiktigt hållbar gemenskap.

Skulle du vilja vara med?
Hör av dig  till Hanna Jönsson, mail@hannajonsson.com, 0703-532399
« Senast ändrad: 24 jun-18 kl 16:31 av MyMyrica »

MyMyrica

  • Inlägg: 2
    • Skåne
SV: Ekoby i miniformat utanför Höör i Skåne
« Svar #1 skrivet: 30 jul-18 kl 13:04 »
Det finns fortfarande två platser kvar. Hör av er om ni är intresserade.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

148 gäster, 6 användare (2 dolda)
EvaNilsso, von tratt, Claswallsten, Visionaryrealist

* Forum

* Om tidningen Åter- Har nu köpt mina första nummer av Åter och de var över förväntan. Mycket innehållsrika och informativa, och bra blandning. Inspirerande att läsa om andras berättelser och tankar. Även min familj uppskattade tidningen och kommer att läsa fler nummer.:)
/Johanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser