Dela detta:
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Linoljevax på trägolv med spånisolering  (läst 2305 gånger)

lillatorpet

  • Inlägg: 228
    • Jämtland
Linoljevax på trägolv med spånisolering
« skrivet: 18 maj-18 kl 22:05 »
Hej tänkte vaxa mitt trägolv med linoljevax. Men läser nu att det kan vara lättantändligt ex spån. Under trägolvet ligger spån som isolering- borde jag vara orolig? Jag kommer ju gnugga in vax i brädorna men vill bara höra vad ni säger

torbjorn

  • Inlägg: 10567
    • Medelpad
SV: Linoljevax på trägolv med spånisolering
« Svar #1 skrivet: 18 maj-18 kl 23:15 »
Det är inget problem med vax i fast form. Det farliga är om linolja rinner ner i spånet och fuktar det. Även med flytande linolja är riskerna inte så stora om golvet är lagt med spånt, den är så pass tät att linoljan knappast rinner igenom om man inte spiller ut riktigt stora mängder på golvet.

Ett tips: Innan du vaxar golvet, så rensa ur allt skräp som har samlat sig i gliporna mellan golvbrädorna. Det brukar fungera bra att blåsa med tryckluft och följa efter med dammsugare, om man råkar på saker som har fastnat riktigt hårt (fastkilade gruskorn etc) så kan man få hjälpa till att rensa med t ex ett avbrutet bågfilblad eller en krok av pianotråd. Oftast är gliporna mest igengrodda innanför ytterdörr, längs gångstråk och framför eldstäder.

lillatorpet

  • Inlägg: 228
    • Jämtland
SV: Linoljevax på trägolv med spånisolering
« Svar #2 skrivet: 19 maj-18 kl 08:55 »
Ok tack


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser