Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Egenkläckta kycklingar: Hur gamla innan de släpps ut?  (läst 710 gånger)

Macco_Pe

  • Inlägg: 65
    • Bohuslän
Hej,
Vi har idag några silkeshönor, pärlhöna och en liten flock, sex st, löpankor som alla bor i hönshuset med tillhörande nätad gård. De släpps ut då vi är hemma fritt på tomten dessutom.

Vi har nu kläckt 18 Wyandotte kycklingar som vi har i ett gammalt akvarie med värmeplatta i källaren. Vi har tidigare i höstas kläckt fram andra kullar med mindre antal men då vi släppt in dem i hönsgården, inte fritt utan i små nätade burar, har de inte klarat sig. Råttor är antagligen de största bovarna som för att komma åt deras mat bitit ihjäl kycklingarna. Av 12st har ingen klarat sig. De har varit 6-8 veckor och haft värmelampa.

Så nu tänkte vi ha dem i källaren tills de är stora nog att klara sig själva. Har någon tips på bra bo/förvaring man kan ha till såpass många inomhus?

Mvh

Tesslinn

  • Inlägg: 21
    • Skåne
SV: Egenkläckta kycklingar: Hur gamla innan de släpps ut?
« Svar #1 skrivet: 18 mar-18 kl 10:32 »
Lastpall, kartong i botten o pallkragar överst, ett växthus( ex granngårdens) överst, byt ut plasten i taket till putsnät som spänns med buntband, funkar kanon har man kallt rekommenderar jag djupbädd an sågspån o mull blandat o hö/halm

Therese

Postat med Alternativ.nu´s app 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser