Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Uppland Kurs "Vägen till självhushållning"  (läst 834 gånger)

Vretanette

  • Inlägg: 17
    • Uppland
Uppland Kurs "Vägen till självhushållning"
« skrivet: 14 mar-18 kl 12:21 »
Våren 2018 startar vi igång med kurser i självhushållning, vi är två gårdar som samarbetar. Vi tror att en kurs där du får inblick i två sätt att jobba kan ge dig mycket inspiration och kunskap. Båda gårdarna har djur och odling för eget bruk.

Vreta Gård håller sedan 2011 får-och hönskurser, har får (avel, säljer lammlådor etc.), höns och kanin i genbank (eget husbehov). Annette på Vreta Gård håller även kurser i krisberedskap/hemberedskap, är bl.a. utbildad naturguide och har mycket kunskap kring friluftsliv, naturen, agrarhistoria och mycket mer (bl.a. universitetsstudier)

Tulltorp har också höns, har nyligen skaffat får och hade grisar som markberedare sommaren 2017. Eva på Tulltorp brinner för att jobba i trä, har eget sågverk, täljer och utvecklar olika typer av redskap och möbler i det som skogen ger. Eva har gått certifieringskurs i permakulturdesign.

Vi odlar också båda grönsaker och försöker ta hand om bär, frukt och det som naturen ger. Ett kretsloppstänk är centralt för oss båda och vi jobbar oss sakta framåt och hittar vår väg till självhushållning på en rimlig nivå. För oss handlar inte om att klara oss helt på våra gårdar, utan vi drivs mer av en livsstil. Det känns bra att kunna servera våra barn bra mat och det känns tryggt att ha både mat och kunskap vid eventuell kris i samhället. Så är det roligt att jobba med naturen.

Vi har också under åren båda "jobbat" på andra gårdar som bl.a. volontär/praktik/avbytare och andra varianter.

Vi erbjuder under våren två kurser, en kurs med tre träffar i maj/juni (fredag eftermiddag) samt en dagskurs den 11 juni (måndag). Vi planerar också en dagskurs till augusti (vardag). Du kan redan nu lämna intresseanmälan till även kurs i höst. Vi kommer att ha max 8 deltagare på kurserna, vi tycker att det är viktigt att det finns plats för dialog och att vi också vid riktigt ruskväder kan vara inomhus delar av kurserna.

Vi undviker kurser på helgerna då våra familjer är hemma och vi har fullt upp med familjeliv och mer jobb på våra gårdar.
Läs mer på www.vreta-gard.se eller www.tulltorp.se
Hör av dig med frågor eller anmälan! Anmälan sker till Annette på info snabela vreta-gard.se 


Dela detta:

* Inloggade just nu

591 gäster, 7 användare (1 dolda)
Ping, hofboss, peter qvist, backabjorn, per.martinsson, Litchikiwi

* Forum

* Om tidningen Åter- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser