Dela detta:
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Söker efter kläckfärdiga ägg  (läst 407 gånger)

azawakh

  • Inlägg: 29
    • Västergötland
Söker efter kläckfärdiga ägg
« skrivet: 02 mar-18 kl 18:08 »
Har haft lite otur. Först lyckades jag inte med att bryta en ruvtokig höna och la då några ägg under henne trots årstiden. Och nu när det är dags för dom små att kläckas så verkar det som om dom har dött allihopa :(. Imorgon är det dygn 23 så jag är inte så hoppfull.
Så då till min fråga, är det någon i Göteborgsområdet som har ett par ägg att sälja? Dom får ju inte ha så långt kvar till kläck, då hon redan legat tillräckligt. Eller möjligtvis precis nykläckta kycklingar (om det nu går att lura hönor att det är deras egna).

KGG

  • Inlägg: 5
    • Västergötland
SV: Söker efter kläckfärdiga ägg
« Svar #1 skrivet: 03 mar-18 kl 19:10 »
Hej.
Jag tror mer på att släppa till färdigkläckta kycklingar, jag har gjort det ett antal gånger när jag hade fasaner som hönsen fick ta hand om. Man börjar med en kyckling och hönan får inte se den när du stoppar in den under vingen. ha hönan under uppsikt första halvtimman, efter ett par timmar stoppar du in 2 till. går allt bra så stoppar du in ett par i timman sedan.

För ett antal år sedan hade jag fasaner och en flock ruvvilliga Åsbohöns. Jag plockade in 20-25 fasanägg i kläckaren åt gången och hoppades på att någon höna skulle lägga sig innan dom kläcktes, dom behövde ligga och ruva drygt en vecka för att vilja ta kycklingar, dom fick ofta kullar på 15-20 st och gick väldigt bra, men så många ägg hade dom inte klarat.

azawakh

  • Inlägg: 29
    • Västergötland
SV: Söker efter kläckfärdiga ägg
« Svar #2 skrivet: 03 mar-18 kl 19:18 »
Tack för rådet. Jag ska åka och hämta ett par kycklingar i morgon så nu hoppas jag att det ska gå vägen.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser