Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hur stort till ko  (läst 969 gånger)

Österforsloppan

  • Inlägg: 26
  • Idé spruta
    • Dalarna
Hur stort till ko
« skrivet: 28 feb-18 kl 14:50 »
Jag är så sugen på fjällnära kor. Dock har jag bara 2500kvm tomt vilket inte räcker till för att ha bete tänker jag, då vi även ska odla mat till oss på . Men däremot funderar jag på hur stort de måste ha de (om man har 2, tänker att de ska ha sällskap och inte vara en ensam) under vintern, om det skulle vara möjligt att inhysa på gården vintertid och sen ha bete i närheten under sommaren. Vi har letat gård för en rimlig summa under flera år men inte hittat någon, dock bor vi på landet bland får och hästar (inte våra) och vi vill gärna fortsätta att bli så självförsörjande som vi kan på det vi har.
Längtar, planerar och drömmer <3

Tjalve

  • Inlägg: 3157
    • Blekinge
SV: Hur stort till ko
« Svar #1 skrivet: 28 feb-18 kl 21:11 »
För bete får man räkna med runt 1 ha per ko. Kor i lösdrift ska ha 10m2 per djur. Bara att bygga stallet lite smart och säkerställa foder och strö tillgången. Behövs hårdgjord yta och gärna skrapgång vid utfodringen.
Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

120 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter- Alltid lika härligt när åter trillar ner i brevlådan.
/EmelieT

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser