Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Västergötland Familj vill söker ett hus på en gård med möjlighet till odling .  (läst 554 gånger)

Iam

  • Inlägg: 3
    • Skåne
Västergötland Familj vill söker ett hus på en gård med möjlighet till odling .
« skrivet: 07 feb-18 kl 21:26 »
Hej!

Vi bor på en vacker plats vid skärgården Trosa men kontraktet går ut om 3  månader och är nu på väg till en ny plats i Sverige. 
Vi är en familj med 4 barn( 2 deltid tonåringar)och är nyfikna på livet.
Jag jobbar som slöjdlärare och är hantverkspedagog och vid tillfällen aktiv inom näringslivet.
Håller periodvis fortbildningskurser/kurser i slöjd, smide och historisk keramik, kajakbyggeri och tillverkar mindre serier täljhästar och verktyg för slöjdare.
Har tidigare jobbat med vedugnsbageri och odling samt matförädling och friluftsliv med ungdomar på ett gymnasie i Norge. (Waldorf)( har jobbat som slöjdlärare i 18 år)
Vi älskar närheten till havet, segling, biodyn.odling och friluftsliv med goda människor omkring oss och söker en plats där vi kan frodas.
Linda arbetar med friskvård och healing( eget företag) och har erfarenheter av administration, vården och funktionsnedsättning. Utbildad inom etnologi, konstvetenskap, folkloristik.
Vi har i nuläget spända på vad som kommer oss tillmötes de närmaste 3 månaderna.
Med vänliga hälsningar
Calle Och Linda 💗
073-7024495

Johanna Felt

  • Inlägg: 23
    • Västergötland
Hej
Kan detta vara intressant för er?

En fastighet på ca 6 000 kvm söker intresserade av självförsörjning till att exploatera den.
Huvudhuset har många möjligheter, den kan till exempel inredas till 3-4 lägenheter (bli upp till ca 300 kvm) och uthuset kan inredas till 3 sovrum, kök-vardagsrum och bad. Målet är självförsörjning, lite i stil som i programmet ”Uppfinnaren”. Ingen ”snickerifabrik” här, nej men en snickeriverkstad kan erbjudas med lika stor snickerikapacitet av maskiner och kunskap. (Jag är en kvinnlig snickarmätare) Det finns också all sorts byggmaterial i överflöd till förfogan.

Det finns redan ca 50 olika sorters bärbuskar; vita, röda, svarta vinbär, vin-hallon, rosa, vita och vanliga hallon, 4 olika amerikanska blåbär, 4 sorters krusbär (små gröna, stora gröna, röda och svartvinbärskrusbär), 2 sorters björnbär, björnbärs-hallon. Vita och svarta vindruvor. Goja-bär, havtorn, fläder, tranbär, 2 sorters kivi, fikon, jordgubbar och rabarber.
 
Ca 25 fruktträd; 6-7 sorters olika äppelträd, 3 sorters päronträd, plommonträd (Opal, Reine Claude, Violetta, små gula och någon mer som jag inte vet namnet på). Mullbärsträd, hasselträ (stora hasselnötter) 3 sorters bigarråträd (gul-röda, svarta, röda) Surkörsbär finns också. Mark till grönsaksodling är det massor av och plats till ett stort växthus. (allt material till ett sådant finns)
 
Trädgården har också massa blomst, vit och gul jasmin, syren, kaprifol och massa annat…
Höns och kat finns, i planen finns get och ankor, kanske gris.

Belägenhet. I norra västra Götaland, nära hav och den norska gränsen. Inga synliga grannar men nära till köpcentra, mm. Åt söder, äng och norra sidan är skog.

Arbetsmöjligheter. Mycket stora då Norskhandeln är kraftigt stor. Kustbelägenheten gör också området till en stor turistort.

I dagsläge producerar fastigheten inget till försäljning så driftkostnaden är ca 5 000 kr/mån. Det kan minimeras eller helt uteslutas. I planen finns bland annat solceller och vindkraft, planen är ju att fastigheten är helt självförsörjande. Fastighetens läge har stora potential och dens framtid är att utveckla efter intresset. 


Dela detta:

* Inloggade just nu

468 gäster, 1 användare
Ett svart får

* Forum

* Om tidningen Åter- Bästa tidning jag någonsin har läst!
/Jeya M

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser