Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Inkompetenta brandskyddskontrollanter  (läst 3666 gånger)

Tännlappen

 • Inlägg: 3099
  • -
Inkompetenta brandskyddskontrollanter
« skrivet: 07 okt-17 kl 14:04 »
...Då har det återigen varit brandskyddskontroll...Skrämmande nog skickar dom personer som inte kan lagarna...Som tomtar går dom runt och berättar ...Även stegar ut...Hur man ska bygga om...Finns ingen hejd på deras konstigheter...Sedan åker dom iväg till sitt kontor och leker översittare...Skickar ut brev med text som är understruken med märkpenna,kallade källaren där pannan står för pannrum  :D...Ska genast åtgärdas  :D... Hmmm...Satte mig ner i källaren vid pannan och funderade...Googlade lite...Kollade boverket... Som sagt för det första har man inget pannrum...utan källare där pannan står...För det andra gäller brandskyddsnivån när huset byggdes...Byggdes 1909...Även om en vedpanna installerats på 60-talet så gäller ju reglerna för vad som gällde då...Som sagt måste varit godkänt då...Man bestämmer själv om man vill förbättra något...Naturligtvis har jag påpekat detta,får se hur det går...Tänk vad samme sotartomte har åkt runt och plågat folk med sina lögner eller okunskap...Frågan är om inte husägare kan stämma dom för kostnader dom fått i onödan...Om nu besluten är felaktiga...

Ett svart får

 • Inlägg: 7897
  • Bohuslän
SV: Inkompetenta brandskyddskontrollanter
« Svar #1 skrivet: 07 okt-17 kl 15:31 »
Visst är det härligt med branscher som har monopol...

Tännlappen

 • Inlägg: 3099
  • -
SV: Inkompetenta brandskyddskontrollanter
« Svar #2 skrivet: 07 okt-17 kl 16:54 »
...Monopolet har jag inte ont av...Privatisering=att det blir dyrare för oss plus att dom säkerligen kommer att sätta sig i samma bastu.Och naturligtvis vill dom privata skaffa sig eget monopol... Konkurrens är inget dom själva vill ha... Som det är nu verkar det finnas möjligheter att överklaga... Naturligtvis får man räkna med en viss möjlighet att det kommer att hämnas...

Visionaryrealist

 • Inlägg: 551
SV: Inkompetenta brandskyddskontrollanter
« Svar #3 skrivet: 07 okt-17 kl 17:15 »
Sista skårväsendet. Och så har dom både roll som kontrollant och utförare. Har sett många som driver sina företag så.

Typexempel är att dom säger att man måste dra med eldfast i skorstenen.  Och att sätta i ett rör både är dumt och olagligt. Och att dom inte kommer godkänna. Just deras firma är specialiserad på det första....
Sen när man kan reglerna kommer det fram att det visst går. I mina ögon en sorts korruption.

Sen finns alltid fantastiska undantag!

Postat med Alternativ.nu´s app


Ahlman

 • Inlägg: 118
  • Uppland
SV: Inkompetenta brandskyddskontrollanter
« Svar #4 skrivet: 23 okt-17 kl 20:08 »
Vad står det i byggnadsritningarna. Finns ett pannrum där så gäller reglerna för pannrum. Man kan be byggnadsnämnden eller vad det heter att få bygga om och då finns inget pannrum längre utan kanske ett cykelrum.
Det finns vissa möjligheter.
Har också råkat ut för en okunnig som påstod att insatsrör inte skulle godkännas. Pipan skulle dras med keramisk massa. Privatisering är ett helvete , här tjänar dom extra genom att rekommendera ett ovanligt märke av dragmassa precis som vårdcentralsläkaren som skickar en med remiss till en moderatklinik och får några hundra som tack.
Jag rekommenderar Soliduct för både dragmassa och insatsrör, billigaste priset för kvalitetsvaror och toppensupport.

Tännlappen

 • Inlägg: 3099
  • -
SV: Inkompetenta brandskyddskontrollanter
« Svar #5 skrivet: 27 apr-18 kl 23:48 »
 Har ringt sotarchefen ett par gånger som säger att han ska komma men kommer inte...Problemet är väl att sotarchefen inte vågar vara chef och säga till underlydande att gå lite varligt fram... Är väl som byggfirman jag snackade med... Får dom lite makt så klarar dom dom inte av det riktigt...Blir som plågsamma knott...

torbjorn

 • Inlägg: 10826
  • Medelpad
SV: Inkompetenta brandskyddskontrollanter
« Svar #6 skrivet: 28 apr-18 kl 10:10 »
Sotaren är ju förordnad av kommunen att sköta bl a brandskyddskontroller. Om man har något att klaga på så borde man kunna prata med en tjänsteman (helst chef) på den kommunala förvaltning som sköter den saken. Eller också pratar man med ordföranden (eller någon politiker man själv har röstat på) i den överliggande nämnden, det kan t ex röra sig om byggnadsnämnden eller miljönämnden. Lämpligt att börja med att läsa på om hur ens egen kommun är organiserad så man inte behöver fråga sig fram utan kan vända sig till rätt instans redan från början.

Bianca Castafiore

 • Inlägg: 3009
 • Är ett Mufflonfår
  • Hälsingland
SV: Inkompetenta brandskyddskontrollanter
« Svar #7 skrivet: 28 apr-18 kl 15:45 »
Här är det sotaren som utför den, senaste gången har det varit vettiga personer som sagt att det är som det skall, men att det går att förbättra saker om man önskar. (jag hade bland annat frågor om gamla rökgångar, men han sade att det var helt i sin ordning att de tex delade murstock så länge de inte var aktiva, osv (men han skickade ned en kamera i den som är aktiv)).Förenklar man någonting för mycket så blir det till slut helt obegripligt.
Led and fists are ment to fly...
Support the Yellow Vests, Sweden shall burn until we got equal rights for the people!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

206 gäster, 11 användare (1 dolda)
Berberis, mulen, Virvich, addebadde, torpjens, prinsessansviskon, Da nic, fastfrusen, Mariace, hsd

* Forum

* Om tidningen Åter- Förvånansvärt väl sammansatt och innehållsrik tidning! Kanske är det just för att den är skriven av entusiaster, inte professionella skribenter, som den andas så mycket glädje och inspiration.
/Jeuce

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser