Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mylta  (läst 2552 gånger)

Moa Anderzon

  • Inlägg: 1
Mylta
« skrivet: 30 jul-17 kl 19:35 »
Min mormor brukade passera råa hjortron och kallade det för mylta. Jag undrar nu om det går att göra något med resterna från bären. Det är ju mest kärnor och lite fruktkött.

tropfrog

  • Inlägg: 1755
    • Västergötland
SV: Mylta
« Svar #1 skrivet: 30 jul-17 kl 20:47 »
Vi brukade mosa hela bäret och kalla det för mylta. Varför sila bort godsakerna?

Mvh
Magnus

 

Nordic Vargtand

  • Inlägg: 3645
    • Hälsingland
SV: Mylta
« Svar #2 skrivet: 30 jul-17 kl 21:10 »
Jag kokar också hela hjortronet, eller rårör om man vill göra mylta (fast då bör de vara väl utmogna tror jag).
Слава Україні! Героям слава!

Förenklar man någonting för mycket så blir det till slut helt obegripligt.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

907 gäster, 2 användare
alternaiv, Clara S

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har tappat räkning på alla år vi läst denna. En av FÅ vettiga skrifter/guider till ett roligare o uthålligare liv. Aldrig tråkig. En idealisk present till alla som "vill själv" Tack Petter. (Behåll tian :-) )
/Allan o Kajsa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser