Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Sockerbetor!!??  (läst 1214 gånger)

Skogsbönan

  • Inlägg: 298
    • Västmanland
Sockerbetor!!??
« skrivet: 16 apr-17 kl 19:12 »
Någon som vet var/om det är möjligt att få tag i utsäde/frö!?

Benjamin Silvén

  • Inlägg: 4
    • Skåne
SV: Sockerbetor!!??
« Svar #1 skrivet: 16 jun-17 kl 22:33 »
Kanske gammal tråd men tänkte att jag kan ge dig ett svar ändå.

Ekologiska betor odlas inte i Sverige, så lättast att få tag i är betade.

Syngenta är en stor återförsäljare av betfrö men de är främst (enbart) till jordbrukare och sockerbetsfrö är väldigt dyre. Verkligen svindyra.

Bor du i södra Sverige hade jag frågat närmaste bonde som odlar om du hade kunnat få ett par frö för att kunna "prova" själv hemma för skojs skull.

Alternativs kan jag posta några till dig. Har 2 sorter varav en är från denna säsongen och en är från förra säsongen. 1 från syngenta och en från okänd. Båda är dock betade och jag kan inte garantera grobarheten. Syngenta fröna låg på ungefär 60% i grobarhet vid ett test i höstas.

borsdorfer

  • Inlägg: 166
    • Skåne
SV: Sockerbetor!!??
« Svar #2 skrivet: 22 maj-20 kl 19:35 »
Tips: starta tillverkning av betfrö för ekologisk odling. Även morotsfrö och rödbetsfrö behöver vi produktion av i Sverige.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

163 gäster, 1 användare
alternaiv

* Forum

* Om tidningen Åter- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser