Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Osttillverkningen  (läst 914 gånger)

Rocket3

  • Inlägg: 2
    • Medelpad
Osttillverkningen
« skrivet: 29 mar-17 kl 20:45 »
Hej jag heter Sune
Har just köpt ett startkit för ost ....
Har tillgång till Riktig Komjölk vill ha hjälp med recept ?
Älskar att skapa .... Makalös Änkling 🦋


Postat med Alternativ.nu´s app

Trollmor

  • Inlägg: 10732
  • Måtte jag inte leva förgäves.
    • -
SV: Osttillverkningen
« Svar #1 skrivet: 29 mar-17 kl 20:59 »
Om det är ett startkit, så står det väl något på förpackningen?  Jag visste inte att det fanns sådana kit.  Så här är det:

"Vem som helst kan göra en ätbar ost, men att göra en god ost, det är nästan omöjligt!"

Så bara sätt igång, utan några större förhoppningar än att du slipper slänga alltlihop varje gång!
En får va gla att en ä sum en ä, när en nu ente ä sum en saa.

Rocket3

  • Inlägg: 2
    • Medelpad
SV: Osttillverkningen
« Svar #2 skrivet: 30 mar-17 kl 15:28 »
Testar 👨‍


Skickat från min iPhone med Alternativ.nu

Trollmor

  • Inlägg: 10732
  • Måtte jag inte leva förgäves.
    • -
SV: Osttillverkningen
« Svar #3 skrivet: 31 mar-17 kl 09:57 »
Lycka till!

  Min favorit är annars filmjölksost, även kallad keso.  Utan löpe, bara tillsätt levande filmjölkskultur (finns ofta i enlitersförpackningar i din lokala livsmedelsaffär, men de KAN vara döda), och låt stå i 20 - 30 grader tills allt är fil.  Brukar ta några dygn.  Värm under försiktig omrörning tills det blir små ostkorn, sila.  Klart!  Men inte så hållbart, och vasslen kan inte användas till vanlig mat, den blir ju sur!
En får va gla att en ä sum en ä, när en nu ente ä sum en saa.

t_tinchen

  • Inlägg: 1
    • -
SV: Osttillverkningen
« Svar #4 skrivet: 09 apr-17 kl 19:58 »
Hej!
Jag är här för första gången och läste din fråga.
Jag har gjord halloumi ett par gånger.
Mitt recept har jag från köket.se av familjen Mandelmann.
Det receptet kan jag bara rekommenderar. Det tar lite tid att tillverkar osten, men resultatet är super gott. Och man kan varierar smaken med t.ex. olika kryddor om man vill.
Om du vill ha receptet kan du gärna får det. Hör av dig om du vill veta mer.

Hälsningar,
Tina


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter



- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser