Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  vilket märke på ny miljövänlig bil?  (läst 8749 gånger)

K.A.J

  • Inlägg: 786
  • På flygfotorunda.
    • Skåne
    • K.A.J:s Hemsida ; Vilda Webben
SV: Re:vilket märke på ny miljövänlig bil?
« Svar #40 skrivet: 14 feb-08 kl 09:54 »
En annan konstig sak är att alla inklusive tidningarna är så positiva till kärnkraft och att det inte ens finns delade meningar som i Tyskland. Och att det på senare tid påstås att svenskarna är positiva till kärnkraft trots att journalisterna inte är det. Men jag har då inte läst någon artikel som i n t e har varit positiv till kärnkraft i svenska tidningar (jag plöjer igenom flera svenska nät-tidningar varje dag). Nej, jag tror vad en gammal politiker sa en gång: Här i Sverige håller vi oss med ett problem och en åsikt i taget.
Och just nu är biogas inte temat.

Då läser Du antagligen fel tidningar! ;D

Läs Miljömagasinet!

Mvh K.A.J
Det är lättvindigare att förlöjliga än att undersöka, men inte så givande!

K.A.J

ulf

  • Inlägg: 45
SV: vilket märke på ny miljövänlig bil?
« Svar #41 skrivet: 17 feb-08 kl 13:27 »
Hej
Jag har kört en VW Caddy biogasdriven, i ett och ett halvt år nu och jag är väldigt nöjd. Ca sex tusen mil har jag kört med den och den går bra(jag kör en del i jobbet). Då jag äger en liten firma som kör en del, så var biogas det valet som jag tyckte var bäst. En liten nackdel tycker jag är att den har en reservtank på 13 liter bensin. Denna används både vid kallstart och reserv. Jag önskar att den hade byts ut mot en elmotor som Toyota prius har. På ett ungefär drar bilen motsvarande en halv liter bensin(kostnaden)/mil.

Bosatt i Skåne så är biogasutbudet än så länge begränsat till Kristianstad och Eslöv, men det ryktas om Trelleborg, Hässleholm och till och med Malmö. Jag har tur, för jag kör förbi dessa ställen, men jag förstår att den kan bli ett problem för andra. I Skåne finns annars också Naturgas, som är ett fossilt bränsle. Denna går också att tanka i absoluta nödfall, den är trots allt renare än bensin.


Jag har varit på en del kurser och infoträffar om biogas och därigenom kommit fram till att jag praktiskt taget skulle kunna tillverka mitt eget bränsle ifrån mina egna sopor. I större tillverkning använder man en reningsprocess som renar gasen, men detta är inte tvunget, man får dock ställa om motorn en del. Jag är ingen mekaniker så jag vet inte hur, men det är kanske någon som vet.
På en av kurserna hörde jag om att det forskas en del om att låta bakterier rena gasen, vilket i så fall skulle kunna underlätta avsevärt för mindre producenter.

Allt material som är organiskt går att använda. Man skulle t.ex. kunna odla en gröda som man använda för att tillverka etanol, som sen skulle rötas för att skapa biogas och sedan slängas ut på åkrar som ett näringsrikt gödsel, fritt ifrån fakbikstillverkat gödsel.

Egentligen är det bara fantasin som sätter stopp. Har ni ett ex av John Seymours bok, "Vägar till självhushållning", hittar ni hur man tillverkar sin egen biogas anläggning.

Jag har också läst nånstans att man skulle kunna konvertera om gamla bilar till biogasdrift, men att det krävs en typbesiktning efter och därför blir väldigt dyrt. Kanske man kan byta tillbaka innan varje besiktning, he he... Har en gammal folkabuss som i så fall skulle bli ett bra försöksprojekt.

Någon som vet?

Ha d

souped

  • Inlägg: 122
    • -
SV: vilket märke på ny miljövänlig bil?
« Svar #42 skrivet: 04 okt-08 kl 05:30 »
Viktigaste tillbehöret , oavsett bilmodell, är en träkloss som placeras under gaspedalen. Gör alla bilar mer miljövänliga.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Bääästa julklappen!
/Emma

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser