Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hel eller krossad havre?  (läst 1587 gånger)

Hyvens

  • Inlägg: 13
    • Värmland
Hel eller krossad havre?
« skrivet: 19 maj-16 kl 20:08 »
Hej! :)

Undrar om hel eller krossad havre ger snabbare tillväxt på kalkoner? :)
Kan kalkoner (och höns) äta enbart havre plus matrester och annat smått och gott som dom själva pickar i sig? Eller måste det kompletteras med någon sorts "pellets?

grimbart

  • Inlägg: 4765
  • fångstman/jägare söker uppdrag!!!
    • Västergötland
SV: Hel eller krossad havre?
« Svar #1 skrivet: 19 maj-16 kl 21:16 »
Krossad havre ger förmodligen mer näring då det inte krävs någon energi att smälta den på samma sätt som hel. Den första tiden behöver kalkoner fullvärdigt  foder.. men till slutgödning duger havre. Jag har haft flera på havre som basföda efter 2mån och upp till 6mån..  Kalkon göd finns annars..det är pelleterat i ganska stort format..

Höns kan äta havre och matrester men vill man ha ägg så krävs fullvärdigt foder.. kör man enbart på spannmål så värper de bäst på vete.
Fjäderfän och kaniner


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Förvånansvärt väl sammansatt och innehållsrik tidning! Kanske är det just för att den är skriven av entusiaster, inte professionella skribenter, som den andas så mycket glädje och inspiration.
/Jeuce

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser