Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Blir det lamm eller inte  (läst 1283 gånger)

Johndeere3300

 • Inlägg: 6
  • Småland
Blir det lamm eller inte
« skrivet: 02 mar-16 kl 18:42 »
Mina tackor har haft mjölk i juvrena ett ganska bra tag nu men det blir inget lamm varför?

olivia.k

 • Inlägg: 1454
  • Jämtland
SV: Blir det lamm eller inte
« Svar #1 skrivet: 03 mar-16 kl 00:12 »
Då blir det lamm, du får ha tålamod.

Vad du än gör ta inte och kläm och provmjölka som många gör för att du ska kolla om det kommer nån mjölk. Det finns konstigt nog många som gör så, och då öppnar du spenkanalen så det är risk för att smuts kommer in där med juverinflammation som resultat och så kan man förstöra råmjölken som är livsviktig för lammen.  Den finns bara där i nån dag efter man satt igång mjölkproduktionen.

asjoh108

 • Inlägg: 45
  • Uppland
SV: Blir det lamm eller inte
« Svar #2 skrivet: 12 mar-16 kl 07:43 »
Våra går ibland runt i tre veckor med överfyllda juver. Däremot brukar det synas ganska tydligt när det verkligen är dags eftersom de slutar äta och håller svansen lyft i allt från några timmar till ett dygn före lammningen.

Bösahusarn

 • Inlägg: 1189
 • Lagom kan också vara för mycket.
  • Skåne
SV: Blir det lamm eller inte
« Svar #3 skrivet: 04 apr-16 kl 22:09 »
Jag har tre tackor som börjar närma sig lammning, en av förstföderskorna är dock lite underlig, såg henne tugga lite fradga vid ett tillfälle men sen lunkade hon runt med dom andra som vanligt igen, dock verkar aptiten helt ha fallit bort o dom står eller ligger mest o tittar. Någon i hagen har också nyligen fått diarré... Vad är egentligen onormalt? Det verkar finns många klurigheter med sjukdomar, mineraler o bara faktumet att snart ska något jobbigt hända..
Det är aldrig för sent att ge upp.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

770 gäster, 2 användare
Lennart MÃ¥rs, statustrött

* Forum

* Om tidningen Åter- Tidningen åter har jag läst i några år som prenumerant innan dess läste jag hos vänner. Genom åren har jag utvecklats det har även tidningen och att ledaren skrivs av en så härlig och äkta människa som erkänner att man ibland får ge upp och tänka om. ALLA borde ha tidningen!
/ Maria

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser