Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  ljustid i förodlingen?  (läst 1889 gånger)

tropfrog

 • Inlägg: 1813
  • Västergötland
ljustid i förodlingen?
« skrivet: 05 feb-16 kl 18:11 »
Nu är första groddarna uppe och jag behöver dra igång förodlingensbänken jag ordnat. Men hur länge bör man ha ljuset på? 8-12 timmar hittar jag på nätet. Kan man kompensera lite för lite ljus med fler timmar?

Det är 110 w lysrör och 45 w led över en 1,5*0,6m. Lite i klenaste laget kanske, men mycket brukar hamna i växthus med frostvakt eller i fönsterkarmen när solen kommer igång.

MVH
Magnus

Hemmusen

 • Inlägg: 109
  • Uppland
SV: ljustid i förodlingen?
« Svar #1 skrivet: 27 feb-16 kl 09:25 »
När jag förodlar plantor så har jag hyllor med lysrör i fönstrena. På så sätt kan jag sänka och höja lysröret tack vare att hyllorna kan flyttas. Och jag slår på lamporna när jag går upp på morgonen och stänger av dem när jag går och lägger mig funkar skit bra.

 

malarmaster

 • Inlägg: 4276
  • Småland
SV: ljustid i förodlingen?
« Svar #2 skrivet: 27 feb-16 kl 09:31 »
12 timmar är vad jag kör med,timer sköter saken. Nej,du kan inte kompensera dåligt ljus med fler timmar,växterna blir rangliga ändå. ulf

Hemmusen

 • Inlägg: 109
  • Uppland
SV: ljustid i förodlingen?
« Svar #3 skrivet: 27 feb-16 kl 10:06 »
12 timmar är vad jag kör med,timer sköter saken. Nej,du kan inte kompensera dåligt ljus med fler timmar,växterna blir rangliga ändå. ulf

Det jag har märkt som har störstinverkan på rangliga växter är temeraturen^^ Spelar ingen roll hur mycket/lite ljus du har om det är varmt. Här hemma kan vi "isolera" sovrummet från övriga rum och sänka temperaturen till runt 17-18 grader och tilsammans med ljus får man jätte fina knubbia plantor =)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

242 gäster, 4 användare (2 dolda)
Per Johnsson, Landet

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser