Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Bästa tipsen för örtträdgård?  (läst 1826 gånger)

M L S A

  • Inlägg: 31
    • Västergötland
Bästa tipsen för örtträdgård?
« skrivet: 05 jul-15 kl 13:33 »
Vad ska man tänka på när man odlar örter på friland? Har gjort försök med att odla i vanlig rabatt invid huset, samt i kruka, men tycker det är svårt att få plantorna att överleva på sikt. Ska man försöka med upphöjd odlingsbädd? Sandblandad jord? Eller är det växthuset som gäller?

Johannele

  • Inlägg: 56
    • Finland
SV: Bästa tipsen för örtträdgård?
« Svar #1 skrivet: 23 jul-15 kl 10:55 »
Många örter gillar soligt läge och väldränerad jord. Så det kan vara en bra idé att testa en kombination av upphöjd odlingsbädd med sandblandad jord. Organiskt material förbättrar också jordstrukturen. Vad har du för jord annars? Lera är knepig i örtsammanhang... Brukar du gödsla? En del örter klarar ju sig på ganska lite så om de får mycket näring kanske de blir "vattniga" i strukturen och har svårare att klara vintern?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser