Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kött från Ryafår  (läst 1077 gånger)

Lucian

  • Inlägg: 3
    • Västerbotten
Kött från Ryafår
« skrivet: 16 apr-15 kl 19:22 »
Bonden som vi tidigare köpt våra texel/finullisar från undrade om vi va intresserade av att prova ryafår eftersom vi behåller skinnen för fällar. Men, vi är inte bara ute efter fällarna utan även köttet också,, hur är det med kött på rya? Ätbart? Lite? Bra?


javill

  • Inlägg: 9577
    • Blekinge
    • Glirnashopen
SV: Kött från Ryafår
« Svar #1 skrivet: 16 apr-15 kl 20:29 »
Eftersom de är lantrasfår är de mindre än rena köttraser men, köttet är bra. Om de gått på bete hela säsongen kanske t o m bättre än köttraser.  ;)
"Passa på och var glada nu. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång."


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

897 gäster, 10 användare (1 dolda)
jonnaob, bergh, Ett svart får, bakben, iaofredde, skogaliten, mattias668, Sven.82, kretslopp

* Forum

* Om tidningen Åter



- Supernöjd med den nya tidningen! Ska fixa ny betalning nu så vi har täckt upp det kommande året, ser fram emot att bygga upp ett litet bibliotek av tidningarna. :) Och maken är ivrig att få testa på ölbryggandet som finns med i senaste numret.. :P
/Maria Örni

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser