Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mjölksyrejäsning  (läst 1530 gånger)

Tintomara15

  • Inlägg: 2
    • -
Mjölksyrejäsning
« skrivet: 25 jan-15 kl 21:38 »
Hej!

Jag är ny på allt detta med olika sätt att ta tillvara mat, så jag ber om ursäkt om jag har en dum fråga. Med mjölksyrejäsning av en produkt, bildas alkohol då? Dvs, borde man vara orolig för detta om man äter mkt och ska köra? Jag har inte hört någonting om detta nämligen, men det är ju en jäsningsprocess?

Vad skiljer den typen av jäsning i sådana fall?

Anders S

  • Inlägg: 6171
    • -
    • Fröodling.se
SV: Mjölksyrejäsning
« Svar #1 skrivet: 25 jan-15 kl 23:37 »
Man kan nog säga att socker spontant gärna blir till alkohol (etanol) vid anaerob jäsning (och sen kräver tillgång till luft för att bli ättiksyra), medan sammansatta kolhydrater, som dominerar i grönsaker, gärna blir mjölksyra (ett slags propansyra). Varför de mer sammansatta kolhydraterna inte först blir till längre alkoholmolekyler, t.ex. propanol, vet jag inte.

kurt

  • Inlägg: 3488

Tintomara15

  • Inlägg: 2
    • -
SV: Mjölksyrejäsning
« Svar #3 skrivet: 26 jan-15 kl 09:59 »
OK. Men det är alltså inga högre mängder det kan bli tal om? Vad bra.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

603 gäster, 2 användare
Pasi, Bokohammare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Kan bara varmt rekommendera denna tidning!
/Sanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser