Tänk även på att mjölkning innebär mycket jobb och tid.
Allt måste hållas rent (tex du själv, mjölkhink och ev maskinen) man måste ha rutiner för att kon ska trivas under mjölkningen, man bör mjölka varje dag på samma tid/tider, det krävs kunskap med handmjölkning och hur
man gör för att kon ska släppa ner mjölken.
Detta är bara några saker men mjölkar ni getter kan ni säkert en del redan

Tror därimot en ko och en get inte är samma sak att mjölka. Aldrig mjölkat getter så kan inte säga säkert men..
Kon ger mer mjölk, hon sparkar absolut hårdare om hon får för sig det, man ska mjölka 4 spenar istället för 2 (handmjölkning kan vara jobbig, tro mig) och kor äter absolut mer än en get för att ge mjölk (plus kalven, glöm inte den när mer än mjölken lockar).
Jag vill inte avskräcka dig men du bör inse nu innan kon är köpt att det är enklare att köpa mjölk i det långa loppet. Har själv en hushålls ko av den vanliga svensk Holstein rasen, här dög ingen fjällko inte haha.

Hon gick med kalven en vecka efter kalvningen utan att jag mjölkade henne och sen hade hon inte alls så mycket mjölk längre. Hon var väldigt sparkig i början men blev väldigt redig och kunde handmjölkas även i hagen.
MEN haft henne sen kalv så en färdig ko kan vara svårare att få bra kontakt med!
Sen får du inte glömma tjuren eller hur kon ska bli dräktig för att ge mjölk, en kviga kan även få mer bekymmer under själva kalvningen.
Några saker att tänka på för dig.
