Jag hittade detta något utstuderat recept på
http://www.forntidateknik.z.se/IFT/MNTarb/2000/sambag.htmSedan var det dags för limningen. Som tur var hade Bo fångat en massa abborrar som han hade i frysen. Dessa flådde vi, man behöver ca 15 abborrar i 4 hg-klassen. Vi klippte skinnen i småbitar, fyllde på med ca en liter vatten, och kokade i en timme. Sedan silade vi bort skinnrester och fjäll, och kokade ur det sista vattnet till en lagom konsistens. Limmet tjocknar ganska mycket när det svalnar, så koka inte för länge här. Limmet ska vara av trälimskonsistens när det svalnat. Om det är för tjockt kan man tillsätta lite vatten och koka upp igen.
&1 till

Gelatinlim
Blanda 6 g gelatin och 3 g socker (sackaros) i en bägare
Tillsätt 35 ml ljummet vatten.
Rör om tills blandningen blir tjock och seg.
Jag vet tyvärr inte vad det passar till.
mvh Heikki