Fotot har blivit för gult. Tallriken är benvit, utan gul färgton. Även fisken har blivit gul, på ett sätt den inte är.
Handlaren är inte sämre än de flesta andra fiskhandlare. Strömmingen var dock denna gång sämre än genomsnittet.
Problemet med att skinnet släpper vid stekning är genomgående för all strömming jag köpt de senaste 20 åren ca.
Problemet med skador i buken är mycket vanligt och mycket vanligare än förr. Förändringen kom ungefär samtidigt som man började tråla strömmingen. Men ungefär samtidigt med det införde man också ett mer industriellt och storskaligt fiske, som troligen innebär fler problem än trålningen, t.ex. längre leveranstid. Jag har inte hört talas om någon miljöförändring, inklusive parasiter, som kan förklara ökningen av skador i buken.
Den här diskussionen behöver mer och säkrare fakta. Jag återkommer om jag kan hitta sådana.
(Anm. Jag har ändrat en del i det näst sista stycket.)