Nja, hästhö är nog inte det bästa höet till getter. Det hästar ska ha är ofta rätt sent skördat och inte så näringsrikt, getter vill ha hö som är artrikt (gärna från gammal vall med många sorters "ogräs") och ganska tidigt skördat (typ slutet av juni, allra senast början av juli...lite beroende på var en bor, förstås). Getter ratar de grova stjälkarna och äter helst de fina bladen och skotten, så det blir en hel del spill även på bra gethö (men då behöver en inte strö så mycket

).
Ängshö går knappt att få tag på, det är ett ytterst litet fåtal bönder som har ängar som slås med lie och där de dessutom tar vara på höet till försäljning. De flesta gamla ängar har blivit beteshagar, eller granåkrar. (Vissa kreativa och affärsmässiga själar kallar säkert hö från gamla vallar med mycket "ogräs" för ängshö, men det är likafullt vallhö för det...)
Getter äter gärna ensilage, men en måste vara noga med att bara köpa det syrat! Osyrat ensilage kan nämligen innehålla listeriabakterier, som bl a gör att dräktiga getter kastar, men är ensilaget syrat blir pH-värdet för lågt för att listeriabakterierna ska kunna trivas och föröka sig. Det svåra med ensilage är annars att en måste ha många getter för att de ska hinna äta upp en 150 cm-bal innan den blir dålig...och de mindre balstorlekarna brukar vara så sjukt dyra.
Vi tar eget hö här på gården, så slipper vi bekymra oss över annat än vädret...och hur getterna ska hinna äta upp den rikliga skörden

.