Ack
Inget är som för i tiden.... och kanske det är bra
Där bliver inget gille på syltade gröna tomater, ack..ack..ack, bara några få stycken.
Du har helt rätt Gille alfa- tomatin är en gift.
Men vad är risken egentligen?
Vet du också det?
Men.......
Innehållet är någorlunda lika stort av alfa-tomatin (20–200 mg/kg) i gröna tomater som glycoalkaloider i potatis (20–150 mg/kg)
Men nu är det lyckligvis så, att dom flesta ätar betydlig fler potatis än gröna tomater.
Så efter seriös riskbedömning kommer jag att smaka några stycken sur/söt syltade under vintren som tillbehör till en stek som är gjort i ugnen eller gryta, med en stor mängd tratisar och enbär(dom är säkert också giftiga)
Uhmmmm.
Lite typisk att någon, påminner att också detta är "förbjuden" frukt, skulle vara bra om vi så samtidig fick ett ALTERNATIVT förslag.
Tänk var många giftar naturen kan bjuda på, helt fantastisk att människan har överlevd, så langt.
Jag tror att största faran för människan är människor.
Ha kul, varje dag