Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Färgspruta för glasyr  (läst 2260 gånger)

Mahatma Iron

  • Inlägg: 3
    • Östergötland
Färgspruta för glasyr
« skrivet: 12 apr-13 kl 11:34 »
Hej,
När jag var liten fick jag vara med och glasera en del keramik. Vi använde bland annat en liten kopp med ett rör i som man blåser i och sprutar glasyr på keramikgodset.
Skulle vilja få tag på en sådan (eller ritningar till att bygga en) men vet inte vart jag kan hinna en, eller vad det kallas ???. Det är helt enkelt en färgspruta som drivs av att blåsa med läpparna.

Är det någon som vet något?

zzaga

  • Inlägg: 46
    • Skåne
SV: Färgspruta för glasyr
« Svar #1 skrivet: 29 apr-13 kl 19:33 »
Lars Tärn (www.tarn.se) har en "cykelpumps" variant ( Glasyrspruta, "cykelpump" ) som kanske kan funka. Jag har bara glaserat med vanlig färgspruta som körs med tryckluft, men jag gissar att det är ungefär
det samma. 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser