Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  så frö från riddarsporre  (läst 989 gånger)

lilyrose

  • Inlägg: 485
  • Djurintresserad med konstnärssjäl
    • Norrbotten
    • Lily Rose & Co
så frö från riddarsporre
« skrivet: 11 feb-13 kl 22:18 »
jag har läst mig till att den ska " förvaras" kallt . någon som har sått ? och vet hur man gör på något fiffigt sätt.
*Hundar- bichon havanaise, bichon havanaise-Lhasa apso
* katter -  bondkatt & bengal   * höns- brahma, blommehöns, bohuslän-dalshöns "svarthöns",bielefelder, silkes, dv wyandotte, dv kochin, sabelspoot,hedemora,aracurana, ankor Cayuga, smaragd, migon. Bor på landet i kronobergslän.

LenaWB

  • Inlägg: 74
    • Uppland
SV: så frö från riddarsporre
« Svar #1 skrivet: 19 feb-13 kl 13:35 »
Har sått köpe-frön vid ett flertal tillfällen och de har grott lätt och utan konstigheter. Blomning första året ska man nog inte räkna med, men även det har lyckats ibland. Lycka till!
Odlar själen och allt möjligt annat på tomten o odlingslotten i Spånga, samt på fritidsstället i Roslagen.  Älskar skog o mark, vovven o ja är perversa på att plocka svamp. Gjuter betongföremål, kardar o försöker spinna ull - har inte riktigt tid att jobba men vad göra...

Jogar

  • Gäst
SV: så frö från riddarsporre
« Svar #2 skrivet: 19 feb-13 kl 14:53 »
Hej!
Vet du om det är ettårig eller perenn ridarsporre du har frön ifrån?  Ettårig kan du så inomhus fram på vårkanten och plantera ut efter sista frosten.
 Är det en perenn sort så kan du så i kruka som du ställer ut efter ca en vecka så att den får en köldbehandling. Täck med snö och se till att det inte blir för blött när våren kommer. Sen kan du plantera den där du vill ha den men den blommar troligen inte förrän nästa år.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

674 gäster, 3 användare
Liisa, Johaniskogen, lasseis

* Forum

* Om tidningen Åter- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser