Du får nog vända dig till skol-litteratur om du vill hitta något sådant. Hör med en lantbruksskola nära dig om du får komma och läsa lite i deras bibliotek eller sök på Adlibris.
Min egen erfarenhet är att både lantrasen och Yorkshire (båda 'vita' raser) är relativt lugna och beskedliga som vuxna, korsningen mellan de två är den som oftast används som moderdjur i svinproduktion idag då de har lätta förlossningar och får ganska stora kullar. Hampshire (svart-vit) har jag ingen erfarenhet av som suggor men som vuxna galtar är dom oftast trevliga. Det är med lantras-Yorkshire mor och hamp far det blir den kända 'pigham-grisen'. Duroc (röd) har inte riktigt lika lätt att bli feta men har lite mer humör. Duroc får ofta lite 'piggare' smågrisar första dygnet, efter det är det knappast någon skillnad. De fyra raserna är vanligast i slaktgrisproduktion och är ganska 'effektiva'.
Vuxen gris ligger nånstans mellan 200-300 kg oftast. Men stora variationer finns då vissa förblir ganska 'nätta' medan andra blir riktiga madamer.
Grisar är väldigt sociala och föder man upp ex två till vuxna djur blir dom oftast väldigt trevliga och präglade på en själv oavsett ras.
Hoppas det hjälpte något :-D