Tjo, vad glad jag blev när jag hittade recept på vegetarisk ostkaka

Ska bli kul att testa i helgen. Observera att det är kesella i, arlas kesella innhåller löpe, men inte valios.
Ingredienser:
0,5 dl sötmandel
en halv bittermandel
250 g kesella (10 %)
2 ägg
2 msk socker
1,5 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
smör att smöra formar med
5 små portionsformar, ca 1,5 dl var
Tillagning:
Sätt ugnen på 180 grader.
Skålla, skala och hacka mandeln eller mal den. Mal, hacka eller riv bittermandeln. Lägg i en skål.
Blanda ihop mandel, kesella, ägg, socker, mjöl, mjölk och grädde till en jämn ostkakesmet.
Smöra formarna med lite smör.
Fördela smeten till oskakorna i formarna.
Sätt formarna i en större ugnsform med höga kanter. Koka upp vatten och häll runt formarna - akta så att det inte skvalpar över vatten in i formarna med ostkaka bara.
Grädda ostkakorna i vattenbad i mitten av ugnen i 30 minuter.
Ta ut ostkakorna och låt de svalna något.
Servera ostkakorna ljumma med vispad grädde och sylt eller färska bär.