Du flår först. Det är mycket lättare att få av skinnet helt och fint om slaktkroppen är varm.
Jag gör såhär:
Flå bakben och framben med djuret liggande på en bänk, gärna en sk slaktbänk, där ryggen på djuret ligger ner mellan två reglar, så att det ligger stilla. Ta av nedersta leden. Flå så långt att hela benen är fria. Se till att hälsenan är hel och sitter fast.
Skär upp huden, men skär inte in i buken, från huvud till svans, och flå ner på sidorna, till ungefär halva torsons höjd.
Skär ett jack mellan benet och hälsenan, häng upp på hängjärn, eller trä två snören igenom. Häng upp i taket så att arbetshöjden blir lagom, eller om man bara slaktar sällan, i t ex en traktorskopa.
Skär loss vid anus, lösgör vid skinkorna, och ta ett stadigt tag i benskinnet, och dra bakåt/nedåt. Hjälp till med kniven vid behov, skär loss hela huden vid öronen/halsen.
Hela skinnet bör nu vara helt, utan hål om man är någorlunda skicklig på att flå, och det ska se ut som en fäll i formen.
Nu passar man kroppen, det kan jag beskriva om någon vill det, annars kan man söka bland mina gamla inlägg i frågan. Slaktkroppen rengörs väl, hänges luftigt och flugfritt lagom länge innan den styckas. Ta till vara hjärta, tunga, lever, njurarna från unga friska djur, ev testiklar, och om man har nytta av dem för korvtillverkning eller liknande, även tarmarna. Själv har jag ännu inte börjat ta tillvara vommen, tänkte lära mig mer om det framöver.
Övning ger färdighet. Ha vassa knivar, använd brynstål ofta, använd mycket rent vatten till händer, knivar och slaktkropp, iaktta god hygien.