Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vi med höns i tättbebyggt område  (läst 16700 gånger)

SQ

  • Inlägg: 7
    • Blekinge
SV: Vi med höns i tättbebyggt område
« Svar #40 skrivet: 26 maj-19 kl 22:42 »
Tack så jättemycket för dina tips och råd 😊

Själv är bäste dräng

  • Inlägg: 10445
    • Östergötland
SV: Vi med höns i tättbebyggt område
« Svar #41 skrivet: 27 maj-19 kl 00:34 »
Silkeshönsen är tåligare än man tror, om det bara inte regnar på dem. Vi hade tre tuppar som gick fritt för det mesta och de klarade sig bra. Kompakta och stadiga men sköna i "pälsen". De kan ju inte flyga, så du kan inte sätta pinnarna för högt. Och så tål de ju inte blåst och kyla samtidigt eftersom de i princip bara har en tröja på sig medan andra höns har både tröja och jacka.

Vi har ett tiotal dvärghöns (tyskar, antverpen och någon kockin) som bor i ett litet hus med en gård på ca 3,5x1,5 med tak på. De klarar sig bra där, men gillar att gå ut fritt när de får det. Går oftast inte längre än 10-15 meter från sitt hus. Vi har en värmelampa i det huset som frun envisas med att starta vid nollan, gärna tidigare. De klarar sig ändå (liksom silkeshönsen) ner till i alla fall -10 grader, men det skadar ju inte med lite värme i kojan.


Höken tog till slut de vita dunbollarna, de syntes nog för väl och hade kanske inte samma vaksamhet som de andra hönsen. Men de levde i alla fall över ett år här. Rätt intressant där de patrullerade och höll ordning på alla utefåglar, de var lite som gårdens poliser (vilket vi kallade dem). Tuffa, men lugna.

SQ

  • Inlägg: 7
    • Blekinge
SV: Vi med höns i tättbebyggt område
« Svar #42 skrivet: 28 maj-19 kl 22:54 »
Tack för ditt svar och för bra tips och råd 😊🐥


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

510 gäster, 6 användare (1 dolda)
Ping, aelisabk, Kronhjorten, LimJans, olleryd

* Forum

* Om tidningen Åter- Har nu köpt mina första nummer av Åter och de var över förväntan. Mycket innehållsrika och informativa, och bra blandning. Inspirerande att läsa om andras berättelser och tankar. Även min familj uppskattade tidningen och kommer att läsa fler nummer.:)
/Johanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser