Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Urballad senap  (läst 1868 gånger)

Petter B

  • Administratör
  • Inlägg: 3614
    • Västergötland
Urballad senap
« skrivet: 12 okt-06 kl 07:33 »
Jag har i många år odlat brun senap, varje år sparat till eget utsäde och det har fungerat ypperligt. Men i år är det helt vrickat, senapen bara blommar om och om och det blir inga baljor. Vi har rätt mycket åkersenap här, men om det blivit någon vildkorsning borde det ju inte drabba alla?

Jag provade i år även att så gul köpesenap från kryddhyllan i mataffären men den får bara korta tjocka baljor med 2-3 frön i varje. Kan det ha varit så att de kom från en F1-hybrid, eller har de bara lidit av samma problem som den bruna senapen? Torka?

/Petter

Anders S

  • Inlägg: 6297
    • -
    • Fröodling.se
Re:Urballad senap
« Svar #1 skrivet: 18 okt-06 kl 09:13 »
Hej Petter,

jag har inte hittat något säkert svar på din fråga. En hypotes som Peter Erlandsson framkastat är att det kan vara någon väderbetingad störning, som drabbat blomningen. Vad tror du om det, om du jämför de år du odlat senapsväxter?

Anders
« Senast ändrad: 18 okt-06 kl 09:24 av Anders Skarlind »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Har läst tidningen hos en vän tidigare, men nu har jag äntligen kommit mig för att prenumerera själv. Ser fram mot mitt första nummer.
/Marie-Louise

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser