Bara dvärgfria går att slakta vid 4 mån (1kg). Har provat mindre men det är inget kött att tala om (men perfekt om man barfar katt lr hund). Övriga tar jag när de når 1kg vid ca 6 mån.
Har provat slakta vuxna rexar och aldrig igen! Hermeliner är superlätta i jämförelse, jag har lite ledproblem och ganska svaga nypor. De är lätta att hålla i och avliva. Växer dessutom bra utan spannmål/kommersiella pellets, men inte på enbart hö (ge antingen naturens variation eller graris frukt och grönt som tillskott).
Hermeplutter kan du slakta över köksbänken (häng krokarna i överskåpshandtaget) och de passar fint på en vanlig skärbräda vid styckningen. De har dessutom proportionellt mycket stora lår och kort kropp (= hög andel bra kött, lite slaksida). Dvärgar äger :-D!
Utrustning: S-krokar från Ikea, en nyvässad liten kniv och en avbitartång.
Däremot så kräver små höns/kycklingar små händer, de är ju lite svårare att ta ur än kaniner.