Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  mobbning bland skrattduvor  (läst 870 gånger)

Harriet S

  • Inlägg: 121
mobbning bland skrattduvor
« skrivet: 22 okt-11 kl 09:40 »
Jag har antligen fått tag i ett par skrattduvor som jag letat så länge. Det är unga fåglar, ena har fortfarande lite av "barnfjädrarna" kvar runt halsen. De satt i en bur med 3 andra där jag köpte och det verkade så lugnt. Men nu efer bara några dagar hemma har den ena börjat tracka den andra, precis som våra brevduvor gjort när hanarna hävdat revir och försökt tvinga bort de andra. Översittaren sitter och kuttrar mycket låter, den yngre har nog inte ens hörts ännu. Han är på stackaren om han sitter nedanför på en pinne så hoppar han ner och landar på honom, och sitter de bredvid slåsss han med vingen och pickar mot ansiktet. Kan jag i ochmed detta redan vara säker på att det är två hanar? och vad ska jag göra?? Nu bor de inne och har så klart alldeles för liten bur för att kunna komma från varandra och ha varsitt revir, men enda alternativet till större boende är ute i ouppvärmt hus och vintrarna är så kalla här så jag vill inte ha dom ute i kylan.

peppz

  • Inlägg: 753
    • Västergötland
SV: mobbning bland skrattduvor
« Svar #1 skrivet: 22 okt-11 kl 10:10 »
Det är troligt att du har två hannar ja, men säker kan du kanske inte vara riktigt ännu.
Men det spelar ingen roll, är det någon som är mobbad så måste du dela på dem eller åtmindstonde ge dem så pass stor bur att den låga kan komma undan den höga när den behöver...
Kennel SweetCaileanz


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Tycker det verkar vara en mycket innehållsrik tidskrift. Användbara tips och råd för den nyfikne och för de som vill utveckla sitt bruk med hand och hjärta. Tack!!
/Märit Newberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser