Ok. Nu har jag börjat försöket med att göra ost. Tror det blev en dålig start...
Använde 6 liter gammeldagsmjölk från affären. Använde syrningkultur som jag hade gjort med lite fjällfil i ett glas med gammeldagsmjölk några dagar innan.
Fråga: om syrningskulturen blivit sur, vad kommer hända med osten då? Jag visste inte hur den skulle smaka men den såg ut typ som filbunke fast smakade rätt surt.... Jag hällde iallfall i ca 2-3 msk....
Det där med mått på syrningskulturen är jättesvårt tycker jag. Ibland står det 1-2%, ibland 1-2 tsk och ibland 1-2 dl (till 10 l mjölk). Jag höftade alltså. Med allt!!!
Sen hällde jag i 2,5 msk kemikalia löpe när mjölken var ca 37 grader. Nu väntar jag på att den ska stelna.....
Om någon har tips/råd/kommentarer om mitt tillvägagångssätt blir jag jätteglad. detta är första gången så jag räknar inte med att lyckas, men det är ju bra att veta VAR felet uppstod så att jag kan göra rätt nästa gång!