Jag "gör två flugor på smällen", och kör genbank på lantraser (Melleruds- och Gotlandskanin) samtidigt som jag tänkte att det skulle ge lite kött...! Så det är lite samma tänk som "skiesabove" och "jennabus", har egentligen kaninerna av en annan anledning - köttet är en "biprodukt".
Ska man däremot inrikta sig på att bli ren köttproducent kan jag tänka mig att det är andra villkor som gäller - dvs man måste ha koll på tillväxttakt, foderkostnad osv. (egentligen ligger lantraserna bra till där, eftersom de är framavlade sen gammalt för att ha blygsamma foderkrav...!) När jag räknade efter lite ungefärligt tyckte jag det verkade svårt att få någon lönsamhet på att t.ex. sälja kaninkött...? Eller har du bara tänkt att ha för egen konsumtion?
Jag är lite osäker på om jag verkligen klarar av att äta upp dem själv, men jag har tänkt att jag ska slakta de "överblivna" (dvs de som jag inte tänker spara till avel, eller får sålt till kel eller andra genbanker) årsungarna (+ eventuellt äldre avelsdjur som gjort sitt) efter betessäsongen (för när utebetet är slut blir det ju hösäsong, och genast kostar det mer att föda dem...!). Om jag inte är så sugen på att äta upp dem själv ska jag pröva att sälja. Annars får jag väl ställa till med fest och bjuda på kaningryta ;-).