Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Surdeg och Skrädmjöl.  (läst 10594 gånger)

christinag

  • Inlägg: 1912
  • Täljstenfantast
    • Västmanland
SV: Surdeg och Skrädmjöl.
« Svar #20 skrivet: 10 maj-12 kl 22:01 »
Vill du ha en vetesur som är seg och har bubblor så får du litet tips om du googlar "levain" eller "russinsur" eller "russinlevain". Själv gör jag hellre och oftare sega och bubbliga degar med råg i. Generellt gäller: En färsk surdeg ger många små porer, en gammal mognare surdeg ger större porer. Men sedan tillkommer andra faktorer också, som om mikroberna har tillgång till extra sockerarter som hjälpmedel eller bara mjölets eget amylas som sköter jobbet osv. Testa gärna om du lyckas bättre med special vetemjöl istf "vanligt".

MvH
Christina G
Demokrati: 2 vargar och 1 lamm röstar om lunchmenyn.
Frihet: Ett väl beväpnat lamm opponerar sig mot omröstningen.

Asta Kvast

  • Inlägg: 3
  • Bor på landet, på åkern, vid vägen, i byn.
    • Värmland
    • Asta kvasts levande trädgård
SV: Surdeg och Skrädmjöl.
« Svar #21 skrivet: 18 apr-13 kl 20:55 »
Jag brukar göra våfflor på skrädmjöl, gott. Och nävgröten ska förtäras med mycket flööt på från fläsket :)
Ingen kan göra allt, alla kan göra något.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

579 gäster, 1 användare
Hardy

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser